Over mijn werkwijze

Tijdens een zelfrealisatie /hypnotherapie sessie met mij speel je een actief rol. Het blijft altijd een samenwerking tussen ons.

Hypnose is niet iets dat ik tegen of voor jou doe. Hypnose is een krachtig communicatie hulpmiddel dat wij samen gebruiken om jouw positieve intenties te realiseren.

Ik gebruik mijn levenservaring, instinct, intuïtie, intellect, humor, spirituele inzichten en begrippen en mijn uitgebreide hypnotherapie training om je te helpen om jouw positieve intenties te realiseren.

Ik heb een professionele vriendelijke mentaliteit en ik ben heel eerlijk met je over wat ik denk, waarneem en ontdek anders doe ik mijn werk niet goed.

Ik vind humor heel belangrijk in dit proces omdat het een krachtige waardevolle hulpmiddel voor zelfrealisatie en transformatie is. Je kan er vanuit gaan dat ik voortdurend hypnotische technieken, processen en strategieën ga gebruiken om je helpen met het realiseren van jouw positieve intenties.

—–

Vragen stellen om inzichten te ontdekken

Om te beginnen ga ik je wat vragen stellen over je tegenwoordige situatie en wat je graag wilt. Deze vragen helpen mij heel snel achter komen waar de weerstand en blokkades zijn die je tot nu toe hebben tegengehouden en nu momenteel in jouw weg staan. Het is heel belangrijk dat je deze vragen eerlijk beantwoord anders hebben wij er niets aan.

Gelijk aan de slag

Wanneer wij iets tegenkomen dat ik interessant, belangrijk of opvallend vind, gaan we dit gelijk onderzoeken om er achter te komen wat er is en hoe het echt zit. Wij doen dit met behulp van hypnotische technieken, processen en strategieën. Dit zou kunnen betekenen dat ik je vraag om je verbeeldingskracht, je aandacht, je emoties of je andere natuurlijke eigenschappen of vermogens te gebruiken.

Werken met wat wij ontdekken

Het zou kunnen dat tijdens dit proces heftige emoties verschijnen. Als dit gebeurt, prima laat het gebeuren. Dit is normaal en soms ook nodig. Vaker nodigen wij heftige emoties uit om naar boven te komen zodat wij daarmee kunnen communiceren. Wij doen dit expres maar dan op een beheerste manier natuurlijk.

Op die manier kan je de belangrijke inzichten en lesjes ontdekken, beseffen, integreren, meenemen en de rest loslaten om snel in het verleden te laten verdwijnen.

Wees eerlijk over wat je aan het ervaren bent

Tijdens dit proces/sessie wees eerlijk over wat je echt aan het ervaren bent! Doe of zeg niets om mij blij te maken omdat je denkt dat dat moet. Het is heel belangrijk dat je volledig eerlijk tegen mij bent (en jezelf) zelfs als je denkt dat het iets is dat ik niet wil horen. Wij zijn hier voor jou niet voor mij.

Dit is een leer proces en een samenwerking tussen jij en ik. Zonder vertrouwen en eerlijkheid van beide kanten over hoe het echt gaat worden de positieve resultaten beperkt. Dus wees alsjeblieft altijd eerlijk tegen mij over wat je aan het ervaren bent!

Leer proces. Uitproberen. Ontdekken. Toepassen. Aanpassen. Succesvol afronden.

Sommige dingen dat wij gaan doen kunnen gelijk lukken, sommige dingen misschien niet. Het is net zo belangrijk als iets niet meteen lukt als wanneer het wel lukt want dit geeft mij belangrijke informatie over mogelijke weerstand en blokkades. Deze willen wij ontdekken! Dus nogmaals wees altijd eerlijk over wat je aan het ervaren bent.

Hier is alles duidelijk op een rijtje.

Jouw verantwoordelijkheid tijdens dit transformatie proces.

1. Je maakt vooraf een duidelijke beslissing “Ja ik doe het zeker” of “Nee ik doe het niet”

Als je iets wilt veranderen dan ga er helemaal voor. Flirt niet met het idee van verandering, Probeer het niet en doe het niet halfhartig.

Maak een duidelijk beslissing. “Ja ik doe het zeker” of “Nee ik doe het niet” Er is geen tussen weg!

Als je duidelijk beslist: “Nee” dan houdt het op!

Als je duidelijk beslist: “Ja” dan laat je jezelf helemaal in de ervaring opgaan om het alle beste resultaten uit te halen.

Dit proces gaat niet over het “waarom” vragen of analyseren. Dat kan bij een psychotherapeut. Het gaat hier over ervaren, nieuwe inzichten ontdekken, eerlijke emoties uiten en het verleden loslaten om gelukkig in deze toekomst hier en nu te zijn.

Dus benader dit proces met voldoende nieuwsgierigheid, enthousiasme, waardering en blijf er van genieten. Op die manier haal je het alle beste eruit.

Wanneer je door dit proces gaat met een duidelijk congruent “Ja dit wil ik” dan optimaliseer je het vermogen om je positieve intenties te realiseren. Dit is de juiste mentaliteit.

2. Je staat er volledig voor open om in het hypnotische proces te gaan.

Ik verwacht dat je mij vertrouwt. Als wij hypnose gaan doen verwacht ik dat je volledig voor open staat om in het hypnotische proces te gaan anders gebeurt het niet. Ik kan en wil geen hypnose met je doen tegen je wil in. Als je bepaalde dingen moeilijk vind is dat een ander verhaal en daar kunnen wij aan werken maar als je niet wilt meewerken dan houd het op.

Hypnose is niet iets wat ik tegen jou of voor jou doe. In deze zin is hypnose een waardevolle gereedschap kist die vol is met nuttige gereedschappen die wij samen gaan gebruiken om jouw positieve intenties te realiseren.

Dit proces is geen wedstrijd tussen ons maar wel een afgesproken samenwerking. Wij zullen zeker van te voren duidelijk afspreken wat je positieve intenties zijn zodat wij duidelijk op één lijn komen met wat je wilt. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het proces.

3. Je geeft mij eerlijk en duidelijk feedback over je ervaring.

Je zegt niets dat niet waar is om mij blij te maken. Er wordt ook van je verwacht om heel eerlijk te zijn met jezelf en met mij tijdens dit proces. Wij zijn er niet mee bezig om mij blij te maken maar wel om jou blij te maken door je positieve intenties te realiseren. Daarom is het belangrijk dat je begrijpt dat het oké is als iets niet meteen lukt. Soms is dat eigenlijk beter want dan zijn wij de weerstand of blokkades tegen gekomen. Dit willen we!

Soms moeten we verschillende dingen uitproberen voordat wij het beste manieren vinden om jouw positieve intenties te realiseren. Sommige hypnotische technieken, processen en strategieën werken heel goed bij sommige mensen maar minder goed bij anderen. Wij moeten er wel achter komen welke technieken, processen en strategieën het beste bij jou passen.

In het begin van de sessie hebben wij al duidelijk afgesproken wat je positieve intenties zijn en dus weten we waar wij naartoe gaan. Wij moeten nog achter komen welke route wij gaan nemen om daar uit te komen.

Elke keer is dit een leer proces omdat elke sessie en persoon anders en uniek is. Je kan dus tijdens dit proces helemaal eerlijk met mij zijn over wat je aan het ervaren bent en dit moedig je aan te doen zodat ik je het best kan helpen anders verspillen wij onze tijd en energie en jij verspilt je geld. 

4. Je gaat er helemaal voor

Je staat jezelf toe om volledig in de ervaring op te gaan om de beste resultaten te krijgen.

5. Je weet dat je altijd het vermogen hebt om het proces te pauzeren of te stoppen.

Dit kan je duidelijk aan mij doorgegeven op welke moment dan ook. Wij gaan op jouw snelheid en tempo.

6. Je weet dat wij spirituele begrippen, inzichten en hypnose gaan gebruiken om jouw positieve intenties te realiseren

Je vindt het prima om hypnotische technieken, processen en strategieën te gebruiken en je weet dat deze tijdens de sessie vanaf het begin tot het eind voortdurend door mij ingezet gaat worden.

Mijn verantwoordelijkheid tijdens dit hypnotische proces.

1. Ik houd je tijdens dit proces veilig en beschermt

Op die manier heb je minimaal last van eventuele moeilijkheden die je zou kunnen ervaren tijdens het proces van ontdekken, beseffen, accepteren, verwerken en loslaten. Ik ben hier helemaal voor jou.

2. Ik kies de juiste technieken, processen en strategieën die wij gaan gebruiken.

3. Ik leer je hoe je tijdens dit proces de juiste bepaalde acties neemt en ik begeleid je er doorheen.

Bijvoorbeeld:  Je aandacht naar bepaalde dingen oprichten. Gebruik maken van je verbeeldingskracht. Emoties oproepen. Hypnotische communicatie creëren en vaststellen enzovoort.

4. Ik geef je duidelijke, eerlijke feedback over hoe het gaat

Ik zeg je eerlijk wat ik er van vind en ik communiceer duidelijk en direct wat onze beste aanpak is om steeds door het transformatie proces te gaan om jouw positieve intenties te realiseren.

5. Ik zet me volledig voor in zodat wij samen de juiste beste resultaten uithalen.

Ik maak dit proces zo simpel, makkelijk, plezierig en effectief voor je.

—–

Hoe voelt hypnose en wat kan je verwachten in een diepe hypnotische trance?

Dit is voor iedereen anders en er zijn verschillende soorten trances. Hier zijn dus een aantal typische tekenen van trance die wij kunnen herkennen en ervaren tijdens een algemene hypnotische trance.

Terwijl je in trance bent, kan je:

Merken dat het ritme van je ademhaling is veranderd terwijl je dieper ontspant.

Diep zuchten of gapen hier of daar

Een zwaar gevoel ervaren door de verhoogde ontspanning in het lichaam, of een gevoel van lichtheid ervaren alsof je geest aangenaam onthecht is en vrij van het lichaam zweeft, of een beetje van beide

Merken dat je ogen onder je oogleden snel of langzaam van links naar rechts of op en neer bewegen (REM = Rapid Eye Movement)

Je bewust worden van onbewuste bewegingen die gewoon automatisch gebeuren buiten je bewuste controle om

Volledig in de ervaring opgaan en vergeet waar je bent en waar je net aan dacht

Prettige tintelende sensaties, energiegolven, stromingen, trillingen en andere aangename sensaties in je lichaam voelen

Een gevoel van onthechting ervaren alsof een deel van je lichaam afwezig is

Makkelijker verbeelden en fantaseren

Scherper en beter focussen

Herinneringen uit het verleden makkelijker en duidelijker terughalen en ook beleven

Plezierige hallucinaties ervaren zoals kleuren, patronen, vormen, beelden, geluiden, mist enz

Spontaan giechelen, lachen en de grappige kant van dingen beseffen

Nieuwe inzichten, begrippen, oplossingen en openbaringen ontdekken

Een ander tijdsbesef ervaren zodat de duur van de trance langer of korter lijkt dan hij in werkelijkheid is

In en uit tussen verschillende percepties van de werkelijkheid zweven

Deze ervaringen kunnen allemaal gebeuren terwijl je in trance bent, één voor één, meerdere tegelijk en in welke combinatie dan ook. Ze komen en gaan gewoon willekeurig en spontaan.

En omdat je aandacht in en uit kan zweven, vergeet je soms dingen die in de trance zijn gebeurd, net als wanneer je een interessante film aan het kijken bent maar daarna toch veel scènes bent vergeten.

Elke trance-ervaring is uniek omdat elke persoon uniek is dus geniet van jouw trance-ervaring!

—–

Gerelateerde links:

Wat is hypnose?

Hypnose kan je helpen bij:

 Veelgestelde vragen over hypnose

Kosten en Contact

 Gratis consult inplannen?

Recensies en ervaringen van cliënten

Heb je nog een vraag?

Of wil je een afspraak maken voor een GRATIS CONSULT?

Zo ja, neem dan nu contact op met mij (Dave) via dit contactformulier of voor meer informatie klik hier: Gratis consult inplannen?

Belangrijk! Ik beantwoord e-mails altijd binnen twee dagen.

Als je binnen twee dagen geen e-mail van mij ontvangt, controleer dan je spam-map. Vooral als je een Gmail of Hotmail-account hebt omdat deze accounts heel vaak nieuwe e-mailadressen in de spam-map plaatsen. Als je je telefoonnummer aan mij doorgeeft zal ik je appen via WhatsApp in plaats van e-mailen.

Bedankt en een fijne dag nog!