Zelfrealisatie vragen

Awareness

Onderzoek de aard van wie en wat je echt bent

Wat is de bedoeling van dit hypnotische onderzoek?

De bedoeling is om erachter te komen wie en wat je eigenlijk echt bent.

Je doet dit door deze onderzoek vragen regelmatig in je dagelijks leven aan jezelf te stellen, zodat je in de herkenning blijft van wat je echt bent in plaats van in de identificatie blijven van wie je denkt dat je bent.

‘Jij’ gaat ‘opzoek’ naar de “Ik” die denkt, ziet, hoort, voelt en ervaart.

Wie is deze ‘Ik’ precies? Waar is deze ‘Ik’ precies? Zou je deze ‘Ik’ ergens kunnen vinden?

Je blijft dus onthullen dat deze ‘Ik’ eigenlijk denkbeeldig is en alleen in je verbeelding ’te vinden’ is.

Met dit onderzoek is het niet de bedoeling om mooie intellectueel antwoorden te verzinnen of te ontdekken.

Het is wel de bedoeling om regelmatig je aandacht in de stille ruimte van het hier en nu volledig te laten ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Je zou kunnen zeggen dat dit onderzoek een spiritueel wetenschappelijk onderzoek is omdat het over diepe spirituele dingen gaat terwijl het steeds opnieuw waarneembaar bewijs in het hier en nu oplevert. Daarom willen we niets voor zoete koek slikken. Wij willen keihard bewijs hebben dat wij keer op keer in het hier en nu kunnen bevestigen.

Dus wees nieuwsgierig, speels en experimenteer en tegelijkertijd maak de ervaring het doel. Want op die manier heb je constant succes!

Wordt je steeds bewuster van de stille ruimte waarin alles verschijnt, gebeurt en verdwijnt en laat je aandacht ontspannen en in alle richtingen steeds verder uitbreiden in het eindeloze niets zodat je blijft beseffen wat je echt bent 🙂

Waarschuwing! Wanneer je dit soort onderzoek regelmatig doet is het mogelijk dat je hele hypnotische programmering / conditionering helemaal instort en wegvalt. Wat dan overblijft is wat je echt bent zonder de mentale illusies. Net als een beeldscherm dat altijd beelden op zich heeft gehad, kan het zichzelf dan herkennen zonder de beelden of met de beelden.

Opmerking: Deze zelfrealisatie onderzoek vragen (ook ‘self inquiry’ genoemd) komen uit een super waardevolle training van Stephen Wolinsky die heet:

‘Waking from the trance’

Als je er nog dieper op in wilt gaan kun je de hele training hier kopen. (Ik krijg er geen commissie voor!)

https://www.soundstrue.com/products/waking-from-the-trance

De training ‘Waking from the trance’ begint met 9 principes / vooronderstellingen. Hier zijn ze en als je daar meer over wilt weten mag je de training raadplegen!

De 9 principes / vooronderstellingen

1. Er is maar één materie
2. Wat je weet over jezelf komt van buiten je, laat het daarom los
3. Betwist alles, geloof niets
4. Om erachter te komen ‘wie’ je bent, zoek eerst uit wat je niet bent
5. Om iets los te laten, weet eerst wat het is
6. Degene die ervaart, is vervat in de ervaring zelf
7. Alles wat je denkt te zijn, ben je niet
8. Houd vast aan “Ik ben” en laat al het andere los
9. Alles wat je over jezelf denkt te weten, kan niet waar zijn

Wat zou met het denken / intellect kunnen gebeuren wanneer je dit soort onderzoek instelt?

1. Het denken blijft oppervlakkige antwoorden aangeven en het uiteindelijk vervelt zich en stopt met verder zoeken. Wanneer dit gebeurt, merk de stille ruimte van het hier en nu. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

2. Het denken geeft steeds dezelfde antwoorden aan en draait in circles waardoor het zich verveelt en stopt met verder zoeken. Wanneer dit gebeurt merk de stille ruimte van het hier en nu. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

3. Het denken ‘crasht’ en geeft helemaal geen antwoorden meer aan. Wanneer dit gebeurt merk de stille ruimte van het hier en nu. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Tips om deze vragen te stellen

  • Wees echt nieuwsgierig naar het antwoord en denk er echt over na
  • Probeer er niet te komen met mooie intellectuele antwoorden
  • Laat het antwoord wel vanuit je ervaring in het hier en nu komen 
  • Stel de vraag langzaam en methodisch met echte interesse naar het antwoord
  • Laat veel stiltes tussen de woorden van de vragen en antwoorden vallen

De verbaal en non-verbaal: “Ik ben”

Blijf in de verbaal: “Ik ben”

Let op je dagelijkse taal patroneren en wanneer er wordt gezegd: “Ik ben (iets)” herken jezelf als de “Ik ben” en laat de rest los. “Ik ben” klopt altijd, alles wat daarna komt is tijdelijk.

Voorbeelden:

“Ik ben stom” 

Ik ben stom wordt: “Ik ben” want dit klopt altijd.

‘Stom’ is een mening die komt en gaat dus laat het los en blijf in de herkenning: “Ik ben”!

“Ik ben een mislukking” 

Ik ben een mislukking wordt: “Ik ben” want dit klopt altijd.

‘Een mislukking’ is een mening die komt en gaat dus laat het los blijf in de herkenning: “Ik ben”!

“Ik ben niet goed genoeg” 

Ik ben niet goed genoeg wordt: “Ik ben” want dit klopt altijd.

‘Niet goed genoeg’ is een mening die komt en gaat dus laat het los blijf in de herkenning: “Ik ben”!

Blijf in de non-verbaal: “Ik ben”

Stuur regelmatig je aandacht terug naar zijn bron van afkomst door deze simpele vragen aan jezelf te stellen. Bewust zijn dat je bewust bent is de diepste realisatie die je ooit kunt realiseren en het is ongelofelijk simpel om dit in het hier en nu te herkennen met deze volgende vragen.

Stel regelmatig deze vragen aan jezelf om bewust te zijn dat je bewust bent en merk de stille ruimte voor en na het antwoord. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in!

Vraag: “Ben ik bewust?”

Vraag: “Ben ik bewust van het feit dat ik bewust ben?”

Vraag: “Besef ik dat ik besef?”

Vraag: “Neem ik waar dat ik constant aan het waarnemen ben?”

Spoiler alert! Zolang als je de vraag echt begrijpt is het antwoord altijd op deze vragen : “Ja” Het antwoord “Ja” is eigenlijk niet echt belangrijk. Wat veel belangrijker is, is de stille ruimte waarin het antwoord verschijnt, gebeurt en verdwijnt.

Nadat je de vraag hebt gesteld wordt je bewust van de stille ruimte voor en na de vraag.

Merk dan deze stille ruimte waarin de vraag en antwoord verschijnen. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets. Zo simpel is het!

Wie is de waarnemer? Wie is deze ik?”

“Wie is aan het waarnemen? Wie is deze ik?”

Stel deze vragen aan jezelf en probeer erachter te komen wie de ‘Ik’ is. Ga door tot er geen antwoorden meer komen.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Voorbeeld: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in! 

Vraag: “Wie is aan het waarnemen?”

Antwoord: “Ik / (of jouw naam)”

Vraag: “Wie is deze ik?”

Antwoord: “Een persoon”

Vraag: “Wie is deze persoon?”

Antwoord: “Een mens”

Vraag: “Wie is deze mens?”

Antwoord: “Een lichaam”

Vraag: “Wie is dit lichaam?”

Antwoord: “Ik weet het niet

Vraag: “Wie weet het niet?”

Antwoord: Er komen geen antwoorden meer.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

“Wie is aan het waarnemen? Waar is deze ik?”

Net als de vorige vragen, stel deze vragen aan jezelf en probeer erachter te komen waar de ‘Ik’ is. Ga door tot er geen antwoorden meer komen.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Voorbeeld: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in!

Vraag: “Wie is aan het waarnemen?”

Antwoord: “Ik / (of jouw naam)”

Vraag: “Waar is deze ik?”

Antwoord: “In mijn lichaam”

Vraag: “Waar in mijn lichaam precies?”

Antwoord: “In mijn hoofd”

Vraag: “Waar in mijn hoofd precies?”

Antwoord: Er komen geen antwoorden meer

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

“Wie (denkt / voelt / doet) dit nu?”

Net als de vorige vragen, stel deze vragen aan jezelf en probeer erachter te komen wie de ‘Ik’ is die denkt, voelt en doet. Ga door tot er geen antwoorden meer komen.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in!

Vraag: “Wie denkt dit nu?”

(Bijvoorbeeld: herinneringen, fantasieën, analyseren, overwegen, rationaliseren, enzovoort)

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Wie is deze ik?”

Vraag: “Wie voelt dit nu?”

(Bijvoorbeeld: je voelt je, blij, schuldig, empathisch, teleurgesteld, rustig, afgewezen, geaccepteerd, boos enzovoort. Of je hebt het warm of koud, of je hebt een licht of zwaar gevoel, of je voelt tintelingen, pijn, welzijn, enzovoort) 

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Wie is deze ik?”

Vraag: “Wie doet dit nu?”

(Bijvoorbeeld: Lopen, zitten, liggen, praten, kijken, luisteren, typen, bellen, ademen, enzovoort)

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Wie is deze ik?”

“Wie stelt deze vragen? Wie is deze ik?”

Net als de vorige vragen, stel deze vragen aan jezelf en probeer erachter te komen wie de ‘Ik’ is die deze vragen stelt (en dus ook dit onderzoek doet). Ga door tot er geen antwoorden meer komen.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Voorbeeld: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in!

Vraag: “Wie stelt deze vragen?”

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Wie is deze ik?”

Antwoord: (je naam bijv) “Dave”

Vraag: “Wie is Dave?”

Antwoord: “Dave is een man” 

Vraag: “Wie is deze man?”

Antwoord: Er komen geen antwoorden meer.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Waar is de grens?

“Wie is de waarnemer van (het waargenomen)? Waar is de grens tussen ik de waarnemer, en het waargenomen (dat, beeld / geluid / gevoel / gedachte)?”

Stel deze vragen aan jezelf en probeer erachter te komen waar de grens is tussen ik de waarnemer, en het waargenomen (dat beeld / geluid / gevoel / gedachte)? Ga door tot er geen antwoorden meer komen.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Voorbeelden: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in!

Vraag: “Wie is de waarnemer van dat beeld?”

(iets wat je ziet, bijvoorbeeld een ingebeeld beeld, of een voorwerp in de fysieke wereld)

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Waar is de grens tussen ik de waarnemer, en dat beeld?” 

Vraag: Wie is de waarnemer van dat geluid?”

(iets wat je hoort, bijvoorbeeld een ingebeeld geluid of een geluid in de fysieke wereld)

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Waar is de grens tussen ik de waarnemer, en dat geluid?”

Vraag: “Wie is de waarnemer van dat gevoel?”

(iets wat je voelt, bijvoorbeeld, een emotie of een sensatie)

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Waar is de grens tussen ik de waarnemer, en dat gevoel?”

Vraag: “Wie is de waarnemer van die gedachte?”

(iets wat je denkt, bijvoorbeeld, een herinnering, fantasie, idee, suggestie enzovoort)

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Waar is de grens tussen ik de waarnemer, en die gedachte?”

Voorbeeld

Vraag: “Wie is de waarnemer van dat plant?” 

Antwoord: “Ik”

Vraag: “Waar is de grens tussen ik de waarnemer, en dat plant?”

Antwoord: “Mijn ogen”

Vraag: (Ik sluit mijn ogen) “Wat zie ik nu?”

Antwoord: “Zwart”

Vraag: “Waar is de grens tussen ik de waarnemer, en dat zwart?”

Antwoord: “In mijn verbeelding”

Vraag: “Waar is de grens tussen ik de waarnemer, en mijn verbeelding?”

Antwoord: “Ik weet het niet”

Antwoord: Er komen geen antwoorden meer.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Het intellectuele antwoord is natuurlijk: “Er is geen grens te vinden omdat de grens denkbeeldig is”

Dit omdat jij de Awareness / Bewustzijn bent waarin alles verschijnt, gebeurt en verdwijnt. Er is geen scheiding, want jij Awareness / Bewustzijn, bent net als een 3D holografische gebeurtenis scherm en al de beelden, geluiden, gevoelens en gedachtes komen en gaan in jou.

Na elk antwoord: “Er is geen grens te vinden omdat de grens denkbeeldig is,” besef dat je even ‘uitzoomt’ of ‘een stapje achteruit neemt’ en merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Waar komen de gedachtes vandaan en waar gaan ze naartoe?

“Waar kwam die gedachte net vandaan?” “Waarvan precies?”

Stel deze vraag aan jezelf en probeer erachter te komen waar de gedachte net precies vandaan is gekomen. Ga door tot er geen antwoorden meer komen.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Voorbeelden: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in! Wordt je bewust van een gedachte en stel jezelf de vraag:

Vraag:Waar kwam die gedachte net vandaan?”

Antwoord: Uit mijn brein”

Vraag: “Waarvan precies?”

Antwoord: “Diep van binnen”

Vraag: “Waarvan precies?”

Antwoord: “Ik weet het niet”

Vraag: “Wie weet het niet precies?”

Antwoord: Er komen geen antwoorden meer

Merk dan de stille ruimte waarin de gedachtes in de vorm van vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Een andere manier om deze te doen is:

Stel deze vraag aan jezelf en probeer erachter te komen waar het ding dat door de gedachte wordt genoemd vandaan komt. Ga door tot er geen antwoorden meer zijn.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Voorbeeld: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in! Wordt je bewust van een gedachte en stel jezelf de vraag:

Vraag:Waar kwam die gedachte net vandaan?”

Antwoord: Uit mijn brein”

Vraag: “Waar kwam mijn brein vandaan?”

Antwoord: “Uit mijn lichaam”

Vraag: “Waar kwam mijn lichaam vandaan?”

Antwoord: “Vanuit mijn ouders”

Vraag: “Waar kwamen mijn ouders vandaan?”

Antwoord: “Uit hun ouders”

Vraag: “Waar kwamen alle ouders oorspronkelijk vandaan?”

Antwoord: “Dat weet ik niet”

Vraag: “Wie weet het niet precies?”

Antwoord: Er komen geen antwoorden meer

Merk dan de stille ruimte waarin de gedachtes in de vorm van vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

“Waar ging die gedachte net naartoe?” “Waartoe precies?”

Stel deze vraag aan jezelf en probeer erachter te komen waar de gedachte precies naartoe is gegaan. Ga door tot er geen antwoorden meer komen.

Merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Voorbeeld: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in! Neem een gedachte waar en wanneer hij verdwijnt, stel de vraag aan jezelf:

Vraag: Waar ging die gedachte net naartoe

Antwoord: “In het niets

Vraag: Waartoe precies?”

Antwoord: “Ergens buiten mijn brein”

Vraag:Waartoe precies?”

Antwoord: “In de verte”

Vraag:Waartoe precies?”

Antwoord: Er komen geen antwoorden meer.

Merk dan de stille ruimte waarin de gedachtes in de vorm van vragen en antwoorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Zonder gebruik te maken van het denken…..

“Zonder gebruik te maken van het denken, ben ik ___? Of ben ik ___? Of geen van beide?”

Stel deze vraag aan jezelf en neem een stapje achteruit of uitzoomen als het ware. Besef wat je niet bent en tegelijkertijd neem van buitenaf de dualiteit van het hypnotische denken waar.

Voorbeelden: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in!

“Zonder gebruik te maken van het denken, ben ik waardeloos? Of ben ik waardevol? Of geen van beide?” 

“Zonder gebruik te maken van het denken, ben ik stom? Of ben ik slim? Of geen van beide”

“Zonder gebruik te maken van het denken, ben ik mooi? Of ben ik lelijk? Of geen van beide?”

Het intellectuele antwoord is natuurlijk: “Geen van beiden” omdat zonder gebruik te maken van het denken alle woorden (symbolen en geluiden) geen betekenissen hebben, net als wanneer je een taal hoort of ziet geschreven die jij niet kent. Die zijn gewoon geluiden en symbolen met geen betekenissen!

Na elk antwoord: “Geen van beiden,” besef dat je even ‘uitzoomt’ of ‘een stapje achteruit neemt’ en merk dan de stille ruimte waarin de vragen en antwoorden verschijnen. Laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

“Zonder gebruik te maken van het denken, wat betekent het woord ___?”

Stel deze vraag aan jezelf en blijf beseffen dat buiten de hypnotische droomwereld van het denken, alle woorden absoluut geen betekenis hebben!

Voorbeelden: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in!

Vraag: “Zonder gebruik te maken van het denken, wat betekent het woord ‘waardeloos’?”

Vraag: “Zonder gebruik te maken van het denken, wat betekent het woord ‘goed’ of ‘slecht’ ?”

Vraag: “Zonder gebruik te maken van het denken, wat betekent het woord ‘verlicht’ ?”

Het intellectuele antwoord is natuurlijk: “Niets, het heeft geen betekenis” 

Na elke antwoord van “Niets, het heeft geen betekenis” merk dan de stille ruimte waarin de woorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

“Zonder gebruik te maken van het denken, wat betekent het dat _____?”

Stel deze vraag aan jezelf en blijf beseffen dat buiten de hypnotische droomwereld van het denken, alle gebeurtissen, oordelen, situaties, enzovoort, absoluut geen betekenis hebben!

Voorbeelden: Wees nieuwsgierig en ga er echt diep op in!

Vraag: “Zonder gebruik te maken van het denken, wat betekent het dat ik mijn baan ben kwijtgeraakt?”

Vraag: “Zonder gebruik te maken van het denken, wat betekent het dat ik ‘gefaald’ heb?”

Vraag: “Zonder gebruik te maken van het denken, wat betekent het dat ik niet goed genoeg ben?”

Het intellectuele antwoord is natuurlijk: “Niets, het heeft geen betekenis” 

Na elk antwoord van: “Niets, het heeft geen betekenis” merk dan de stille ruimte waarin de woorden verschijnen en laat je aandacht in deze stille ruimte volledig ontspannen terwijl je besef in alle richtingen steeds verder uitbreidt in het eindeloze niets.

Wie zegt het? Volgens wie? Het denken zegt het

Let op wat het denken zegt en stel de vraag: “Wie zegt dit?” of “Volgens wie?” en beantwoord het zelf met het antwoord: “Het denken”

Stel en beantwoord deze vraag zelf en blijf benadrukken wie eigenlijk aan het praten is!

Voorbeelden

Het denken zegt: “Ik bent niet goed genoeg”

Je stelt de vraag en beantwoord het zelf met: “Wie zegt dit? Het denken”

Het denken zegt: “Je bent minderwaardig”

Je stelt de vraag en beantwoord het zelf met: “Volgens wie? Het denken”

Het denken zegt: Ik ben een mislukking zijn

Je stelt de vraag en beantwoord het zelf met: “Wie zegt dit? Het denken”

Heb je nog een vraag?

Of wil je een afspraak maken voor een GRATIS CONSULT?

Zo ja, neem dan nu contact op met mij (Dave) via dit contactformulier of voor meer informatie klik hier: Gratis consult inplannen?

Belangrijk! Ik beantwoord e-mails altijd binnen twee dagen.

Als je binnen twee dagen geen e-mail van mij ontvangt, controleer dan je spam-map. Vooral als je een Gmail of Hotmail-account hebt omdat deze accounts heel vaak nieuwe e-mailadressen in de spam-map plaatsen. Als je je telefoonnummer aan mij doorgeeft zal ik je appen via WhatsApp in plaats van e-mailen.

Bedankt en een fijne dag nog!